aboutTheLeifnorsk

English

The Leif


Magnus Tenge og Tellef Øgrim var lenge kun naboer med hver sin uhelbredelige gitar-avhengighet. De hadde spilt i band hele livet, til sammen i ca. 80 år. Tellef mest i jazz- og improvisasjons-sammenhenger. Magnus hørte klarere til i rocken. I noen år nøyde de seg med laus-prat om musikk, gitarer,  forsterkere og effekter. Til slutt var det ingen vei utenom.


Med en uforpliktende ambisjon om å jamme litt bar det ned i Tellefs kjeller. Etter noen måneders eksperimentering og låtskriving stod det klart for dem at de hadde mer felles enn de ante.


Etter mange kafejobber i Norge og Sverige og ikke minst jobbingen med debutalbumet The Leif, utgjør de to elektriske gitaristenae nå en tett samspilt, poetisk, rocka, jazza og smakfull gitarduo.


Det hender det blir høyt, men det er aldri noe mål i seg selv. Duoens mål er at du skal sitte igjen med en god følelse av at en kveld med The Leifs “lyriske americana-jazz” eller “vindskeive, instrumentale rock-jazz” (begge er autentiske publikums-karakteristikker) er verdt å forlate TV-kroken for.


I mai gir Simlas produksjoner ut duoens musikk på plate (vinyl, CD og strømming)


PS. Magnus har Leif som mellomnavn. Navnet Tellef er en utgammal sammentrekning av de to navnene Tor og Leif. Derav bandnavnet. I tillegg til at leif nesten låter som det engelske ordet for LIVET.DS


Låttitler med komponist


1. Notes from a Big Sleep (Øgrim)

2. Bromma (Tenge)

3. Juli (Tenge)

4. The Departure of Mr. D (Øgrim) 

5. The Ladder (Øgrim)

6. Daniel (Øgrim)

7. (Hvis du skal av på) Darbu (Øgrim)

8. Lopskow (Tenge)

9. Laridae (Tenge)

10. Itsà (Tenge)


The Leif og gis ut av Simlas produksjoner


All compositions by The Leif – Recorded and mixed by Anne Danielsen at Oak Studio 2017 – Except for (Hvis du skal av på) Darbu which was recorded by The Leif at rehearsal – Produced by Anne Danielsen and The Leif – Mastered by Sverre E. Henriksen – Cover design by The Leif / Peter Knudsen (Graf) – Back cover photo by Petter Thorsrud


Se mer på Facebook

Copyright @ All Rights Reserved