aboutTheLeifnorsk

The Leif

Magnus Tenge og Tellef Øgrim var lenge kun to naboer med hver sin uhelbredelige gitar-avhengighet. De hadde spilt i band hele livet, tilsammen i nesten 80 år, Tellef mest i jazz-, rock og improsammenhenger, mens Magnus hørte klarere til i rocken.

 

I noen år nøyde de seg med laus-prat om musikk, gitarer, forsterkere og effekter. Til slutt var det ingen vei utenom. Med en uforpliktende ambisjon om å jamme litt, bar det ned i Tellefs kjeller.

 

Noen måneders eksperimentering og låtskriving seinere stod det klart for dem at de hadde mer felles enn de ante.

 

Konserter i Norge og Sverige, og ikke minst jobbingen med debutalbumet The Leif, har gjort de to elektriske gitaristene til en tett samspilt, poetisk, rocka, jazza og smakfull duo med egne instrumentallåter på repertoaret.

 

Det hender det blir høyt, men det er aldri noe mål i seg selv. Duoens mål er at du skal sitte igjen med en god følelse av at en kveld med The Leifs “lyriske americana-jazz” eller “vindskeive, instrumentale rock-jazz” (begge er autentiske publikums-karakteristikker) er verdt å forlate tv-kroken for.

 

I mai 2018 kommer ti av duoens låter på plate (vinyl, CD og strømming).

 

PS Magnus har Leif som mellomnavn. Navnet Tellef er en utgammal sammentrekning av de to navnene Tor og Leif. Derav bandnavnet. Bortsett fra at leif nesten låter som det engelske ordet for LIVET. Joda, neida, joda. DS

 

Låtene det kommende på albumet:

 

Notes From A Big Sleep (Øgrim)

Bromma (Tenge)

Juli (Tenge)

The Departure Of Mr. D (Øgrim)

The Ladder (Øgrim)

Daniel (Øgrim)

(Hvis du skal av på) Darbu (Øgrim)

Lopskow (Tenge)

Laridae (Tenge)

Itsà (Tenge)

 

Albumet er "selvtituler" The Leif og gis ut av Simlas produksjoner (simlas.bandcamp.com)

 

Se mer på Facebook

Copyright @ All Rights Reserved